Листкові смужки з кавовим кремом
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Листкові смужки з кавовим кремом

Листкові смужки з кавовим кремом – вишуканий десерт, до складу якого входить найніжніший крем з коньяком, який, у свою чергу, надає випічці багатий смак кори деревного дуба і смолистий аромат. Спробуйте додати бренді замість коньяку. Листкові смужки знизу і зверху покривають кавовий крем. Рекомендується залишити приготовану страву на годину в холодильнику. Завдяки цьому крем просочить слойки своїм насиченим кавово-коньячним смаком, після чого стане густим і не буде розтікатися. Таку страву безсумнівно можна віднести до категорії «для дорослих».

Інгредієнти

  • Тісто листкове - 450 г.
  • Кава свіжозварена - 40 мл.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Цукор - 100 г.
  • Борошно пшеничне - 40 г.
  • Молоко - 260 мл.
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Цукрова пудра - 4 ст. л.
  • Коньяк - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Змастити деко холодною водою, викласти на деко смужки тіста, дати їм час відтанути протягом 10 хвилин. Після, деко поставити в розігріту до 200°C духовку, випікати протягом 15 хвилин.

  • 02

    Зварити каву. Відокремити жовтки, вилити їх в миску, розтерти з цукром. Вмішати в суміш борошно, ретельно перемішати, влити сюди ж теплу каву.

  • 03

    Влити молоко в невелику каструлю, поставити на вогонь, нагріти молоко, після, поступово вливати в молоко суміш з миски, змішувати до загустіння.

  • 04

    В окремій мисці змішати вершкове масло кімнатної температури, додати половину цукрової пудри, перемішати. Додати в масляну суміш крем з каструлі, перемішати, в кінці додати коньяк.

  • 05

    Готові смужки тіста розрізати по горизонталі, як булочки. Нижню половину змастити кремом, накрити верхньою. Перед подачею присипати зверху цукровою пудрою.