Салат «Сомбреро»
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Салат «Сомбреро»

Пропонований іспанський салатик на наше з Вами здивування названий на честь мексиканського національного головного убору – соломиного капелюха сомбреро. Чому саме так – історія, на жаль, замовчує. Однак є припущення: завдяки своєму ефектному і строкатому вигляу страва має якусь схожість з яскравим мексиканським капелюхом, який, до речі, має іспанські корені. У першу чергу, «Сомбреро» високо цінують завдяки неповторному поєднанню апетитного соковитого м'яса, солодких овочів і бобових. Такий колоритний і смачний салат стане гідною прикрасою Вашого святкового столу і приведе в захват всіх гостей. Не дивлячись на свою легкість (в салаті не використовується майонез), він досить ситний і поживний.

Інгредієнти

  • Шинка - 200 г.
  • Перець солодкий - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 60 г.
  • Кукурудза консервована - 160 г.
  • Зелений горошок консервований - 100 г.
  • Салат - 60 г.
  • Сіль - за смаком
  • Олія рослинна - 40 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Шинку нарізати кубиками або соломкою. З кукурудзи і горошку злити рідину. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати кубиками.

  • 02

    Салат помити, просушити, нарвати руками. Цибулю очистити від лушпиння, подрібнити і обшпарити окропом.

  • 03

    Всі інгредієнти з'єднати. Додати олію і перемішати салат.