Соуси - це дуже смачне доповнення до основної страви. Вони надають більш соковиту консистенцію страві. Багато які соуси спеціально додають до страв, щоб підвищити апетит у того, хто буде їсти страву, а їх яскравий окрас вигідно відтіняє соус від самої страви. Соус з болгарського перцю буде таким же яскравим, адже сам перець має оранжево-червону колірну гамму. Не кажучи вже про соєвий соус, мед та інші компоненти соусу. Його гоструватий смак буде доречний, якщо подавати соус з рисом, будь-яким м'ясом і навіть рибою. А також ним можна мазати хліб і робити таким чином швидкі бутерброди. Соус вигідний і тим, що зберігати його можна досить довгий час в холодному місці.
Солодкий перець помити, покласти в поліетиленовий пакет, зав'язати і готувати в мікрохвильовій печі або духовці протягом 10-15 хвилин.
Залишити його в пакеті до повного охолодження, зняти шкірку і видалити насіння.
Скласти всі інгредієнти соусу в блендер і збити блендеров до стану пюре бажаної консистенції. Перекласти соус в банку і зберігати в холодильнику.