Гострі запечені картопляні шматочки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Гострі запечені картопляні шматочки

Картопля - це чи не найпопулярніший овоч нашої кухні. Як багато існує страв, в яких використовують картоплю. Та й самим можна ще придумати не менше. А все через те, що цей інгредієнт не примхливий, його легко купити в супермаркеті в будь-яку пору року. Ось і ще один рецепт, як швидко приготувати картоплю, витративши при цьому мінімум зусиль. Один із плюсів цього рецепта це те, що готується картопля в духовці, а значить, вона практично не втрачає своїх корисних властивостей. Часник додає свій аромат і смак цій страві, ну а різні спеції (ваші улюблені) доповнюють її. Так що зробити смачну вечерю досить просто.

Інгредієнти

  • Картопля - 1 кг.
  • Олія оливкова - 10 мл.
  • Часник - 40 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити, очистити, нарізати кубиками або скибочками. Скласти картоплю в миску, додати за смаком сіль і перець. Духовку розігріти до 230°C градусів.

  • 02

    Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Додати часник до картоплі, перемішати і викласти на деко. Покласти деко в духовку і запікати близько 45-50 хвилин.