Звичайно не всі люблять морепродукти. В основному чоловіки більше віддають перевагу м'ясу і всьому, що з ним пов'язано. Але справжнім поціновувачам креветок і кальмарів ця страва точно сподобається. І якщо на перший погляд вам здається, що вона не ситна, то ви помиляєтеся. Такими фаршированими кальмарчиками цілком можна наїстися. Вважається, що користь кальмарів у його смаковому букеті. Він набагато багатший, ніж птиці або навіть яловичини. У кальмарах міститися кислоти, які впливають на рівень холестерину в крові. Ну звичайно ж варто згадати, що в кальмарах дуже багато білка, що добре для м'язових тканин, тому їх м'ясо підійде для спортсменів і тих, хто просто для себе займається спортом.
Креветки розморозити та обсмажити в невеликій кількості олії.
Зняти креветки з вогню і викласти на тарілку.
Розрізати цибулю навпіл і одну половину подрібнити, обсмажити до прозорого кольору.
Додати в сковороду креветки, плавники і щупальця кальмара, дрібно нарізані яйця, зварені вкруту, потертий сир і дрібно порізану петрушку.
Все ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком. Обсмажити хвилини 3-4, постійно помішуючи.
Отриману начинку трохи остудити і начинити їй кальмари. Відкритий край кальмара закріпити зубочистками.
Фаршировані кальмари обваляти в борошні і обсмажити в олії. Після чого зняти з вогню.
Для приготування соусу необхідно в тій же сковороді обсмажити на олії дрібно порізану другу половину цибулі.
Влити в сковороду вино і дати йому трохи випаритися. Потім додати дрібно нарізані помідори, попередньо очищені від шкірки. Тушкувати близько 10 хв.
Соус посолити і поперчити, а також додати води за смаком і залишити тушкуватися ще хвилин 30.
За 5 хвилин до закінчення тушкування соусу, додати в нього кальмари. Дати час прогрітися і страва готова.