Кальмари, фаршировані креветками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 20 хв

Кальмари, фаршировані креветками

Звичайно не всі люблять морепродукти. В основному чоловіки більше віддають перевагу м'ясу і всьому, що з ним пов'язано. Але справжнім поціновувачам креветок і кальмарів ця страва точно сподобається. І якщо на перший погляд вам здається, що вона не ситна, то ви помиляєтеся. Такими фаршированими кальмарчиками цілком можна наїстися. Вважається, що користь кальмарів у його смаковому букеті. Він набагато багатший, ніж птиці або навіть яловичини. У кальмарах міститися кислоти, які впливають на рівень холестерину в крові. Ну звичайно ж варто згадати, що в кальмарах дуже багато білка, що добре для м'язових тканин, тому їх м'ясо підійде для спортсменів і тих, хто просто для себе займається спортом.

Інгредієнти

  • Великі очищені тушки кальмара - 4 шт.
  • Плавці та щупальця кальмара - 200 г.
  • Морожені креветки - 250 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Сир - 40 г.
  • Борошно - 50 г.
  • Помідори - 250 г.
  • Біле вино - 200 мл.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Вода - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Креветки розморозити та обсмажити в невеликій кількості олії.

  • 02

    Зняти креветки з вогню і викласти на тарілку.

  • 03

    Розрізати цибулю навпіл і одну половину подрібнити, обсмажити до прозорого кольору.

  • 04

    Додати в сковороду креветки, плавники і щупальця кальмара, дрібно нарізані яйця, зварені вкруту, потертий сир і дрібно порізану петрушку.

  • 05

    Все ретельно перемішати, посолити і поперчити за смаком. Обсмажити хвилини 3-4, постійно помішуючи.

  • 06

    Отриману начинку трохи остудити і начинити їй кальмари. Відкритий край кальмара закріпити зубочистками.

  • 07

    Фаршировані кальмари обваляти в борошні і обсмажити в олії. Після чого зняти з вогню.

  • 08

    Для приготування соусу необхідно в тій же сковороді обсмажити на олії дрібно порізану другу половину цибулі.

  • 09

    Влити в сковороду вино і дати йому трохи випаритися. Потім додати дрібно нарізані помідори, попередньо очищені від шкірки. Тушкувати близько 10 хв.

  • 10

    Соус посолити і поперчити, а також додати води за смаком і залишити тушкуватися ще хвилин 30.

  • 11

    За 5 хвилин до закінчення тушкування соусу, додати в нього кальмари. Дати час прогрітися і страва готова.