Суп із цибулею та сиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Суп із цибулею та сиром

Цибуля є обов'язковим інгредієнтом в складі багатьох страв, у тому числі і перших страв до обіду. Але в запропонованому рецепті він виступає основою. Цибулю пасерують до карамельного золотистого кольору на маленькому вогні. Цибулю важливо не пережарити. Деякі кулінари додають у вже приготовану страву трохи сухого білого вина чи коньяку. Завдяки таким добавкам суп набуває особливої пікантності, посилюється його незвичайний аромат. До початку трапези потрібно дати супу трохи настоятися. Цибулевий суп із сиром обов'язково подають гарячим.

Інгредієнти

  • Курячий бульйон - 1000 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Борошно - 25 г.
  • Оливкова олія - 30 г.
  • Сіль - за смаком
  • Зелена цибуля - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю нарізати дрібно. У каструлю влити оливкову олію, розігріти.

  • 02

    Додати цибулю і пасерувати до золотистого кольору. Додати борошно і добре перемішати. Продовжити смажити хвилин 5 на невеликому вогні.

  • 03

    Додати заздалегідь приготований бульйон. Довести до кипіння і варити на невеликому вогні 20 хвилин. Нарізати сир кубиками. Зелень дрібно нарізати.

  • 04

    Готовий суп розлити по тарілках і в кожну додати по 2-3 кубика сиру. Посипати зеленню.