Мандарини в сиропі
Кількість порцій - 8
Час приготування - 20 хв

Мандарини в сиропі

Напевно, багатьом набридли стандартні новорічні десерти: торти і тістечка. Тому до вашої уваги рецепт десерту з мандаринів (саме цей фрукт асоціюється у більшості людей з зимовими святами). Десерт має приємний аромат цитрусових з корицею і легкою алкогольною ноткою. Запропоновано використовувати біле вино, але за бажанням можна використовувати червоне, наприклад, десертне. За смаком, крім кориці, можна додати й інші спеції (гвоздику, мускатний горіх). Десерт прикрасити можна свіжими листочками м'яти, посипати рубаними фісташками, кедровими або волоськими горіхами, шоколадною стружкою.

Інгредієнти

  • Мандарини - 900 г.
  • Вино біле - 20 мл.
  • Цукор - 100 г.
  • Кориця (паличка) - 20 г.
  • Морозиво - 400 г.
  • Вода - 400 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Очистити мандарини (16 штук). Покласти в каструлю або сотейник (бажано в один шар), залити водою. Посипати цукром, поставити каструлю на невеликий вогонь, дати закипіти. Потім зменшити вогонь до маленького, додати вино, корицю, накрити кришкою і готувати 15 хвилин.

  • 02

    Викласти мандарини в креманки або на десертні тарілки (на порцію по дві штуки), трохи полити сиропом. На кожну порцію перед подачею покласти по одній кульці морозива.