Напевно, багатьом набридли стандартні новорічні десерти: торти і тістечка. Тому до вашої уваги рецепт десерту з мандаринів (саме цей фрукт асоціюється у більшості людей з зимовими святами). Десерт має приємний аромат цитрусових з корицею і легкою алкогольною ноткою. Запропоновано використовувати біле вино, але за бажанням можна використовувати червоне, наприклад, десертне. За смаком, крім кориці, можна додати й інші спеції (гвоздику, мускатний горіх). Десерт прикрасити можна свіжими листочками м'яти, посипати рубаними фісташками, кедровими або волоськими горіхами, шоколадною стружкою.
Очистити мандарини (16 штук). Покласти в каструлю або сотейник (бажано в один шар), залити водою. Посипати цукром, поставити каструлю на невеликий вогонь, дати закипіти. Потім зменшити вогонь до маленького, додати вино, корицю, накрити кришкою і готувати 15 хвилин.
Викласти мандарини в креманки або на десертні тарілки (на порцію по дві штуки), трохи полити сиропом. На кожну порцію перед подачею покласти по одній кульці морозива.