Тефтелі по-іспанськи
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Тефтелі по-іспанськи

Тефтелі - страва, яка представляє собою кульки з м'ясного фаршу. Тефтелі під самими різними назвами є в багатьох національних кухнях. Приготуйте тефтелі по-іспанськи і відчуйте іспанські нотки цієї страви. Тефтелі відрізняються тим, що до їх складу крім фаршу залежно від рецепту входять різні добавки: круп'яні, овочеві. Добавки сприяють більшій рихлості тефтельок в порівнянні, наприклад, з котлетами. Так серед інгредієнтів запропонованої страви: подрібнені оливки, панірувальні сухарі, цедра лимона, попередньо обсмажені цибуля і часник. Все це додається в свинячий фарш. Компоненти діляться один із одним своїми смаками та ароматами. У підсумку виходить смачна, ситна, ароматна страва.

Інгредієнти

  • Оливкова олія - 80 мл.
  • Червона цибулина - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Паприка - 1 ч. л.
  • Свинячий фарш - 250 г.
  • Оливки без кісточок - 15 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Панірувальні сухарі - 25 г.
  • Лимон - 1 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Петрушка - 1 пучек

Етапи приготування

  • 01

    Очистити і дрібно нарізати цибулю, часник, петрушку, оливки і помідори. На сковороді на середньому вогні розігріти оливкову олію. Додати цибулю, часник, паприку. Смажити, помішуючи, поки не розм'якшиться цибуля. Остудити.

  • 02

    У цибулеву суміш додати свинячий фарш, оливки, жовток, сухарі і цедру лимона. Вимісити фарш, зліпити 20 кульок. Викласти кульки на деко. Охолодити 30 хвилин в холодильнику.

  • 03

    У великій сковороді розігріти олію і готувати тефтелі на середньому вогні, час від часу струшуючи скоровороду, поки тефтелі рівномірно не прожаряться до коричневого кольору.

  • 04

    Змішати помідори, лимонний сік і петрушку. Готові тефтелі полити томатною сумішшю і перед подачею злегка збризнути оливковою олією.