Форель, запечена з цибулею і білим вином
Кількість порцій - 4
Час приготування - 50 хв

Форель, запечена з цибулею і білим вином

Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування прекрасної страви - форель, запечена з цибулею і білим вином. Ця страва підійде, якщо у вас в родині якась радісна подія або просто свято. Адже, форель - це дуже вишукана і шляхетна риба. Її присутність на столі вже говорить про особливий підвищений настрій членів сім'ї. Крім того, страви з форелі дуже поживні і корисні. Форель чудова за своїми смаковими якостями риба. Її відмінна особливість в тому, що вона не може існувати там, де вода забруднена. Люди, які часто вживають страви з форелі менше хворіють онкологією. Також ця риба - це вражаючий набір вітамінів, хороший засіб від гіпертонії, депресії і для поліпшення пам'яті.

Інгредієнти

  • Форель - 800 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Вино біле сухе - 40 мл.
  • Лимон - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Чебрець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рибу почистити. Цибулю дрібно нарізати.

  • 02

    Влити в цибулю вино і вичавити сік лимона. Пом'яти суміш руками, щоб із цибулі виділився сік і змішався з іншою рідиною.

  • 03

    На рибі гострим ножем зробити неглибокі надрізи, посолити і поперчити з обох сторін, злегка посипати чебрецем.

  • 04

    Викласти форель на фольгу. Зверху викласти цибулю і полити маринадом. Поставити в духовку, розігріту до 190°C на 30 хвилин.

  • 05

    Подавати гарячою.