Сирний пиріг із фейхоа і полуничним соусом
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г 50 хв

Сирний пиріг із фейхоа і полуничним соусом

Кисло-солодкі плоди фейхоа, ароматна солодка полуниця з сиром - інтригуюче очікування. Давайте, не гадатимемо, що вийде з цих смачних продуктів - а візьмемо, і приготуємо! Сирний пиріг із додаванням фруктів - це те, що ви шукали, завжди смачно і апетитно. Фейхоа унікальний плід, не говорячи про його "вітамінні здібності". Універсальна ягода, застосувань якої немає меж. Її використовують не лише у випічці, але і в приготуванні варення, компотів і соусів. Влаштуйте солодку вечерю, і подаруєте задоволення своїй сім'ї. Незабутнього відчуття!

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 200 г.
  • Фейхоа - 300 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Полуниця (заморожена) - 250 г.
  • Ром - 30 мл.
  • Сік лимонний - 15 мл.
  • Куантро лікер - 30 мл.
  • Крохмаль - 1 ч. л.
  • Сир знежирений - 300 г.
  • Сіль - 1/4 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Борошно просіяти і пересипати в миску. Натерти в неї заморожене тверде вершкове масло. Посолити, насипати цукор (50 г.) і розмішати.

  • 02

    Налити в тісто ром (можна і воду). Вимісити. Стіл присипати борошном і розкачати на ньому тісто дуже тонко. Готове тісто відправити до холодильника на 20 хвилин.

  • 03

    Перш ніж перейти до начинки слід розігріти духовку до 190°C. Потім витягнути з холодильника охолоджене тісто і відразу помістити в духовку на 20 хвилин.

  • 04

    Перейти до начинки. Плоди фейхоа очистити, порізати на невеликі шматочки. Помістити в посудину, збризнути лимонним соком, присипати цукром і перемішати. Настоювати 10 хвилин.

  • 05

    Помістити у блендер сир, цукор і яйця. Збити. Викласти на тісто фейхоа, і полити сирною масою.

  • 06

    Повернути тісто назад в духовку. Випікати 30 хвилин.

  • 07

    Останній етап - крем. У сотейник покласти чисту полуницю, посипати її цукром і залити лікером. Довести до кипіння і відразу збити міксером до утворення легкої маси. Потім додати крохмаль 1 ч. л., стільки ж холодної води, і відразу зняти з вогню.

  • 08

    Дістати тісто, змастити кремом. Подавати гарячим.