Теплий салат із качкою
Кількість порцій - 1
Час приготування - 20 хв

Теплий салат із качкою

Теплі салати завжди відрізнялися тим, що вони досить поживні. З'ївши порцію такого салату, можна утамувати відчуття голоду. Цим вони і значно відрізняються від звичайних салатів - закусок. Теплий салат з качкою дуже смачний, ситний і при цьому має чудовий зовнішній вигляд. Якщо у вас в планах - влаштувати романтичний вечір для своєї другої половинки, тоді ви поцілите в "десятку", приготувавши цей теплий салат. Його інгредієнти не тільки поживні, а й досить корисні. Наприклад, журавлина. Багато хто чув про те, яка кількість корисних продуктів у цих ягодах. Не кажучи про м'ясо качки. Не дивлячись на те, що воно трохи жирніше, ніж куряче, воно теж має багато корисних компонентів.

Інгредієнти

  • Рукола свіжа - 10 г.
  • Шпинат свіжий - 10 г.
  • Салат лола росса - 10 г.
  • Чорниця - 77 г.
  • Ожина - 62 г.
  • Чорна смородина - 58 г.
  • Полуниця - 42 г.
  • Червоне сухе вино - 44 г.
  • Тростинний цукор - 35 г.
  • Порошковий желатин - 8 г.
  • М'ясо (качина грудка, філе) - 200 г.
  • Квітковий мед - 5 г.
  • Соєвий соус - 7 г.
  • Розмарин (сухий) - 6 г.
  • Зубчик часнику - 1 шт.
  • Чорний мелений перець - 2 г.
  • Манго - 150 г.
  • Оливкова олія (Extra virgin) - 5 г.
  • Сир Маскарпоне - 10 г.
  • Вершки (35% ) - 15 г.
  • Журавлина - 200 г.
  • Цукор - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно приготувати соус із журавлини. Для цього у невеликій сковороді довести до кипіння воду (150 г.), всипати 150 г. журавлини та цукор. Готувати соус до густої консистенції, розчавлюючи ягоди дерев'яною ложкою. Протерти соус через сито з дрібними отворами, додати 50 г. свіжих ягід журавлини, а потім прогріти на тихому вогні.

  • 02

    Потім слід приготувати ягідне желе. Для цього порошковий желатин залити холодною кип'яченою водою (20 г.) та залишити до набухання. З'єднати у сковороді ягоди (чорниці, ожину, чорну смородину, полуницю), червоне вино, воду (43 г.) та очеретяний цукор. На середньому вогні довести ягоди, вино та цукор, що на сковорідці, до кипіння та готувати, розчавлюючи ягоди дерев'яною ложкою, 10 хвилин. Пропустити ягідну сіміш через сито з дрібними отворами. Поставити знову сковорідку на вогонь та довести її вміст до кипіння. Зняти з вогню, охолодити сік до температури 80ºС, ввести набухший желатин, а потім розмішати до повного розчинення останнього. Остудити до температури 25ºC. Перелити готове желе до прямокутної форми. Винести форму на холод до повного застигання.

  • 03

    Далі потрібно качине філе зачистити від плівок. На шкірці зробити надрізи у вигляді решітки, не зачіпаючи м'яса. замаринувати у соєвому соусі, меді та меленому чорному перці на 15 хвилин. Обсмажити качине мясо (викладати шкіркою донизу) на сухій та добре розігрітій сковороді з двох сторін до золотисто-червоного кольору, додавши розмарин та розчавлений лезом ножа часник. Потім перекласти грудку в жаростійку форму, накрити фольгою та поставити в розігріту до температури 180ºС духовку на 7 хвилин.

  • 04

    Манго помити, почистити, нарізати на часточки товщиною 3 мм. Нанести пензлем тонкий шар оливкової олії на часточки з 2-х сторін. Обсмажити манго з 2-х сторін до напівготовності на сухій розжареній сковороді-гриль. Для запрвки збити сир Маскарпоне з вершками. Підмішати в заправку соус із журавлини (10 г.)

  • 05

    Викласти на тарілку теплі шматочки манго віялом. На манго покласти гарячі шматочки качки. По цетру, у вигляді гірки, викласти мікс листя салату, шпинату, руколи, заправлених заправкою із журавлини. Розмістити по краю тарілки кубики ягідного желе (желе не повинне торкатися теплих шматочків манго).