Яєчня-бовтанка в листковому тісті
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Яєчня-бовтанка в листковому тісті

Сніданок - початок нашого дня. Від того, наскільки він буде смачним і ситним, залежатиме і настрій, і, в якійсь мірі, працездатність. Почніть свій день, приготувавши на сніданок яєчню-бовтанку в листковому тісті. Якщо Ви вранці обмежені в часі, спробуйте спочатку приготувати цю страву у вихідний день, щоб визначити, скільки йде часу на неї. Орієнтовно: 40 хвилин. У цьому рецепті пропонується використовувати листкове тісто, куплене в магазині. Особливість цієї страви в тому, що спочатку необхідно приготувати яєчню-бовтанку з додаванням в неї таких інгредієнтів, як копчена ковбаса, печериці, твердий сир і зелень, а потім "запакувати" її в одяг із тіста і відправити в духовку. Дуже смачно!

Інгредієнти

  • Тісто листкове - 1 лист
  • Яйця - 7 шт.
  • Печериці - 200 г.
  • Сир - 100 г.
  • Петрушка - 60 г.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Ковбаса копчена - 200 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 190°C. Викласти тісто на стіл і розкачати його до тоненького листа.

  • 02

    За допомогою ножа зробити надрізи з боків, залишивши місце по серединці, щоб потім можна було сплести "косичку".

  • 03

    Для приготування начинки розігріти сковорідку і викласти на неї вершкове масло, щоб воно повністю розтануло. Гриби нарізати пластинками і обсмажити на сковороді з маслом.

  • 04

    Збити 6 яєць. У мисочку з яйцями натерти сир і ретельно перемішати.

  • 05

    Тепер сирно-яєчну суміш вилити в сковороду з грибами. Додати дрібно порізану ковбасу. Вимити, обсушити і дрібно нарізати зелень. Додати зелень в сковороду, посолити і поперчити, ретельно перемішати.

  • 06

    Коли яєчня буде готова - остудити її, а потім викласти в середину на тісто.

  • 07

    Потім сплести з краєчків тіста "косичку", щоб закрити начинку. Збити 1 яйце і змастити ним "косичку". Поставити в духовку і запікати до золотистої скоринки, близько 30 хвилин.