Узи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Узи

Назва «Узі» так само незвичайна і привертає увагу, як, власне, і сама страва. Рецепт узі – багатоетапний процес і вимагає певного часу та зусиль, але якщо ви бажаєте здивувати своїх гостей традиційною стравою арабської кухні, то не помилитесь у виборі. Рис і баранина, загорнуті в тісто - основні інгредієнти цієї страви. Ви нагодуєте досита своїх гостей, і вони гарантовано попросять добавки. Араби – професіонали в приготуванні подібних страв і знають як поєднати усю багатоплановість складових узі. Подається ця страва з салатом або несолодким йогуртом, що майстерно підкреслює його неповторні смакові якості.

Інгредієнти

  • Рис - 500 г.
  • Горошок зелeний (свіжий або заморожений) - 250 г.
  • Баранина - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Гриби - 200 г.
  • Гвоздика мелена - 3/4 ч. л.
  • Сіль - 3 ч. л.
  • Фісташки свіжі - 50 г.
  • Кунжут - 2-3 ст. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Пшеничне борошно - 1000 г.
  • Вода - 250-375 мл.
  • Оцет - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - 4 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Просіяти борошно.  Додати воду, оцет і сіль (2 ч. л.), замісити густе тісто. Дуже повільно під час приготування влити олію. Місити, поки тісто не стане гладеньким і еластичним. Накрити і відставити на 30 хвилин.

  • 02

    Половину м'яса і гриби дрібно нарізати.

  • 03

    На невеликій кількості олії (в ідеалі - баранячий жир) обсмажити м'ясо, потім додати гриби і мелену гвоздику (1/2 ч. л.). Смажити 2-3 хвилини.

  • 04

    Всипати горошок. Слідом за горошком відправити заздалегідь замочений на годину в гарячій, трохи підсоленій воді, злитий і один раз промитий рис. Посолити за смаком.

  • 05

    Все залити водою так, щоб трохи прикрити продукти (приблизно на 2 склянки рису 1.5 склянки води). Довести до кипіння, перемішати, щільно накрити кришкою і поставити на самий маленький вогонь на 40 хвилин (у процесі готування не відкривати кришку). Зняти з вогню, акуратно перемішати і залишити холонути.

  • 06

    М'ясо, що залишилося і цибулю пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити.

  • 07

    Свіжі фісташки розрізати на половинки і обсмажити в олії. Викласти на тарілку. У ту ж сковорідку викласти фарш. Приправити 1/4 ч. л. меленої гвоздики і посолити. Добре обсмажити, але не пересушити. Змішати з фісташками.

  • 08

    Тісто розрізати на квадрати (щоб тісто не сохло, накрити його рушничком) і викласти в невелику піалку. На дно квадратика викласти 1 столову ложку фаршу з фісташками. Зверху викласти рис і загорнути як конверт.

  • 09

    Перевернути і викласти на деко, застелений пекарським папером. Змастити яйцем і посипати кунжутом.

  • 10

    Поставити в духовку при температурі 180°С на 15 хвилин. Але стежити, щоб не пересохли. Подавати із салатом або несолодким йогуртом.