Класична аджика прийшла в нашу кухню з далекої Абхазії. Там вона з самого початку готувалася з часнику, перцю і спецій. Але проходить час, винаходиться багато нових рецептів страв і багато господинь теж вирішили не зупинятися на досягнутому. І трішки видозмінили класичний варіант аджики. Тому сьогодні ми маємо такий прекрасний привід, щоб запропонувати вам рецепт аджики з кабачків. І помідори, і кабачки дуже корисні і смачні. І це не дивно, адже, велика кількість пектинів і клітковини, що містяться в цих овочах, стимулює і прискорює процес травлення. А смак аджики виходить дуже ніжний і ні з чим незрівнянний. Всі ці переваги повинні переконати вас у правильності обраної вами страви.
Кабачки очистити, подрібнити блендером і дати настоятися 2 години.
Потім додати в пюре томатну пасту, олію, розведені в 1 ст. води.
Часник, петрушку і червоний перець подрібнити в бледері і додати до кабачків. Також додати оцет і сіль.
Варити аджику 10 хвилин.
Готову аджику розкласти по банках і закатати.