Аджика з кабачків
Кількість порцій - 8
Час приготування - 30 хв

Аджика з кабачків

Класична аджика прийшла в нашу кухню з далекої Абхазії. Там вона з самого початку готувалася з часнику, перцю і спецій. Але проходить час, винаходиться багато нових рецептів страв і багато господинь теж вирішили не зупинятися на досягнутому. І трішки видозмінили класичний варіант аджики. Тому сьогодні ми маємо такий прекрасний привід, щоб запропонувати вам рецепт аджики з кабачків. І помідори, і кабачки дуже корисні і смачні. І це не дивно, адже, велика кількість пектинів і клітковини, що містяться в цих овочах, стимулює і прискорює процес травлення. А смак аджики виходить дуже ніжний і ні з чим незрівнянний. Всі ці переваги повинні переконати вас у правильності обраної вами страви.

Інгредієнти

  • Кабачки - 3 кг.
  • Олія - 250 мл.
  • Томатна паста - 10 ст. л.
  • Сіль - 3,5 ст. л.
  • Оцет - 4,5 ст.
  • Часник - 2 шт.
  • Кріп - 1 пуч.
  • Червоний перець - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Кабачки очистити, подрібнити блендером і дати настоятися 2 години.

  • 02

    Потім додати в пюре томатну пасту, олію, розведені в 1 ст. води.

  • 03

    Часник, петрушку і червоний перець подрібнити в бледері і додати до кабачків. Також додати оцет і сіль.

  • 04

    Варити аджику 10 хвилин.

  • 05

    Готову аджику розкласти по банках і закатати.