Не дарма ці солодощі отримали таке гучну назву. Тому що їх можна приготувати як закуску до прекрасної романтичної вечері і подавати з вином. Хоча й з іншого приводу такі солодощі будуть не зайвими. Вся справа в тому, що з вигляду така страва дуже апетитна. Її із задоволенням проковтнуть і малюки, і дорослі. А якщо згадати, що інжир, горіхи і мед - це дуже корисні продукти, то такі солодощі перетворюються на ідеальну страву. Адже в інжирі багато калію, тому його радять людям, у яких хвора серцево -судинна система. Волоські горіхи ж містять дуже велику кількість вітаміну С (в цьому вони можуть змагатися з цитрусовими). Ну і цілющі властивості меду відомі всім здавна.
Інжир помити, на кожному плоду зробити хрестоподібний надріз зверху і до середини.
Горіхи подрібнити. Всередину кожного плоду покласти горіхи, шматочок сиру, посипати корицею, полити медом.
На деко викласти фольгу, зверху папір для випікання, укласти начинені плоди інжиру.
Випікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 180ºС.