Яблучно-горіховий пиріг
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 25 хв

Яблучно-горіховий пиріг

Коли мова заходить про пироги, то, напевно, більшість починає уявляти собі смачний домашніх пиріг з яблук. Напевно, найчастіше господині роблять пироги саме з цим фруктом, тому що його найпростіше дістати в магазині (або на дачі) в будь-який пору року. Крім того, є різні сорти яблук. Якщо взяти солодкі, м'які, то і пиріг буде більш солодший. А якщо більш кислі, то і пиріг буде не сильно нудотний. У кожному разі, пироги з яблуками - це хороший варіант для затишної домашньої вечері. Хоча і пригостити таким гостей теж справа хороша. Яблука містять в собі дуже багато заліза, а це добре для правильної роботи серця. Горіхи, якими ви прикрасите пиріг, добре доповнять весь пиріг.

Інгредієнти

  • Волоські горіхи - 250 г,
  • Яблука - 3 шт.
  • Яйця - 3 шт.
  • Борошно - 3 стакана
  • Цукор - 380 г.
  • Кориця - 2 ч. л.
  • Тертий мускатний горіх - 1,5 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сухий імбир - 0,75 ч. л.
  • Мелений білий перець - 0,5 ч. л.
  • Мелена суха гвоздика - за смаком
  • Соняшникова олія - 50 мл.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У невеликій мисці змішати борошно, розпушувач, сіль і сухі імбир, корицю, мускатний горіх, перець і гвоздику.

  • 02

    Соняшникову олію змішати з цукром і збити міксером на середніх оборотах.

  • 03

    Потім поступово додавати по одному яйцю до масла з цукром, продовжуючи збивати на середніх оборотах.

  • 04

    Яблука очистити від шкірки і кісточок і нарізати кубиками. Горіхи очистити від шкірки і подрібнити.

  • 05

    Після чого додати сухі інгредієнти до збитої суміші і добре перемішати.

  • 06

    Потім до тіста додати шматочки яблук і подрібнені горіхи і знову перемішати.

  • 07

    Готове тісто викласти у форму для випікання, яку змастити соняшниковою олією і злегка присипати борошном.

  • 08

    Форму поставити в розігріту до 170°C духовку приблизно на 1 годину.

  • 09

    Коли пиріг буде готовий, вийняти його з духовки і залишити остигати.