Тістечко «Великоднє яйце»
Кількість порцій - 15
Час приготування - 20 хв

Тістечко «Великоднє яйце»

Скільки можливостей для приготування надає нам це чудове християнське свято Великдень. Ви тільки задумайтесь над тим, як ви можете порадувати своїх близьких у цей прекрасний день. Приготування запропонованої нами страви буде вдалим доповненням святкового столу і на всі 100% задовольнить вимоги ваших улюблених "критиків". Такі тістечка звичайно можна приготувати і в будь-який інший день, адже вони обов’язково принесуть море позитиву та приємних емоцій. Ви тільки подивіться скільки поживних компонентів входить до їх складу, вони в жодному випадку не залишать вас голодними. Крім того, не можна не відмітити вдалу композицію у вигляді наполовину розрізаного яйця, що буде вдало компонувати з "господинею столу" - пасхою.

Інгредієнти

  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 250 г.
  • Борошно - 150 г.
  • Вершки 33-35% - 200 мл.
  • Молоко - 200 мл.
  • Желатин - 10 г.
  • Консервовані абрикоси - 1 банка

Етапи приготування

  • 01

    Желатин замочити в 150 мл. холодної кип'яченої води і залишити на 1 годину. Потім нагріти до повного розчинення крупинок (не кип'ятити).

  • 02

    Треба приготувати бісквіт. Яйця збити з цукром (150 г.). Додати борошно, перемішати.

  • 03

    Деко (приблизно 20х30 см.) змастити маслом або застелити папером для випічки, викласти тісто, розрівняти. Поставити в розігріту до 180°C градусів духовку. Випікати протягом 15-20 хвилин.

  • 04

    Тепер необхідно приготувати суфле. Вершки збити з цукром (100 г.), розмішати з молоком. Додати желатин, перемішати. Поставити суфле в холодильник (на 5-15 хвилин), щоб воно трохи загусло.

  • 05

    На остиглий корж викласти суфле, розрівняти. Поставити в холодильник на 5-6 годин.

  • 06

    Потім за допомогою трафарету (або від руки) вирізати фігурки у вигляді яйця.

  • 07

    З персиків зрізати верхівку, що буде підходити за розміром (це символізуватиме жовток). Викласти "жовтки" на "яйця".

  • 08

    Порада. При бажанні, бісквіт можна розрізати по горизонталі, і просочити улюбленим кремом. Якщо ви не впевнені у своїй духовці, можна в тісто для бісквіта разом з борошном додати 2 ч. л. розпушувача або 1 ч. л. гашеної соди.