Цукати - це плоди фруктів, зварені в цукровому сиропі. Часто цукати подають в ресторанах і кафе до чаю замість цукру. Адже це набагато смачніше, погодьтеся. Крім того, нерідко цукати додають в бісквітне, кексовое, здобне, пісочне, дріжджове тісто, а також як елемент декору для прикраси тортів, тістечок, печива, рулетів, слойок. Простіше кажучи, це дуже простий інгредієнт в складній стравіі. Хоча їсти їх просто так ніхто не забороняв. Ми вам пропонуємо, як просто і легко зробити цукати в домашніх умовах. Чудові вони і тим, що можуть зберігатися досить довгий час. При цьому апельсин не втратить свої корисні властивості.
Вимочити апельсинові кірки протягом 3 днів у холодній воді, міняючи воду 2-3 рази на день. Потім проварити скоринки в окропі протягом 20-25 хвилин, злити воду і нарізати скоринки на дрібні кубики.
Для приготування сиропу проварити цукор з водою.
У гарячий сироп всипати апельсинові кірки, дати закипіти, зняти сироп з вогню і залишити на 5-6 годин. Потім варити кірки по 5-7 хвилин 3-4 рази з вистоюванням по 10-12 годин після кожної варки. Наприкінці варіння додати 3 г. лимонної кислоти.
Кірки розкласти на блюді і підсушити на повітрі. Готові цукати особливо добре використовувати як добавку в випічку.