(044) 392-1202
Шоколадний торт без випічки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 35 хв

Шоколадний торт без випічки

Хочемо поділитися з вами рецептом такого чудового шоколадного торта без випічки. Даний рецепт сподобається тим, у кого є деякі проблеми з випічкою в духовці. Адже для приготування даного торта вам не буде потрібно пекти бісквіт. Основою торта нам послужить печиво савоярді. До речі, це бісквітне печиво і воно є основою для багатьох французьких десертів. Вже сама наявність цього печива в десерті предзнаменує королівський смак. Для приготування даного тортика вам не буде потрібно багато часу, проте смак страви буде неперевершений. Поєднавши шматочок такого торта з чашкою кави ви отримаєте неземне задоволення ввечері після важкого робочого дня.

Інгредієнти

  • Печиво савоярді - 100 г.
  • Шоколад чорний - 170 г.
  • Ананас консервований - 0.5 банки
  • Сир Маскарпоне - 250 г.
  • Молоко - 100 мл.
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Горіхи волоські - 70 г.
  • Вода кип'ячена - 200 мл.
  • Какао порошок - 1 ч. л.
  • Кава розчинна - 2 ч. л.
  • Лікер кавовий - 30 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку, щоб просочити печиво савоярді потрібно розчинну каву розвести в 200 мл. теплої води і додати кавовий лікер. Маскарпоне збити з молоком і цукровою пудрою. Плитку шоколаду з горіхами розтопити в мікрохвильовці. З'єднати з маскарпоне і розмішати до однорідності, щоб вийшов шоколадний крем. Поставити в холодильник для загустіння.

  • 02

    Форму викласти пергаментом. Кожне печиво швидко занурити у кавову суміш і викласти на дно форми. Десерт поставити в холодильник, щоб добре просочився.

  • 03

    Зверху довільно викласти нарізані шматочки ананаса, потім-крем. Посипати горіхами. Повторити шар з печивом і ананасом. Верхній шар - крем. Розрівняти його по поверхні і поставити торт у холодильник на декілька годин.

  • 04

    Після цього звільнити торт від форми та готувати шоколадну стрічку. Для цього потрібно розтопити 70 г. шоколаду. Спочатку необхідно розтопити 2/3 від усієї кількості, а решту третину шоколаду додати у вже розтоплений шоколад. Розмішувати до тих пір, поки маса не стане абсолютно однорідної консистенції. Викласти шоколад у корнетики. Вирізати з пергаменту стрічку, рівну висоті і діаметру торта.

  • 05

    Зробити довільне штрихування шоколадом на стрічці. Покласти стрічку в холодильник на 5 хвилин.

  • 06

    Через 5 хвилин обернути торт стрічкою по всьому діаметру, шоколадом всередину, злегка притиснути і розгладити. Поставити торт в холодильник на півгодини. Зняти пергамент із застиглою стрічки, посипати верх какао.

Товар додано до кошику