Гріссіні
Кількість порцій - 10
Час приготування - 2 г 20 хв

Гріссіні

Батьківщина цих чудових невеликих хлібних паличок - Італія. Кому ж, як не італійцям, придумувати смачні і швидкі хлібобулочні вироби! З такими стравами проблем у цього гарячого народу немає. Якщо ви вам до душі італійська кухня, або ж просто ви любите випічку, тоді доречними будуть гріссіні. Розміром гріссіні зазвичай приблизно з олівець - тоненькі і не дуже довгі. Вперше народ побачив ці палички ще в XIV столітті в Турині, а з часом вони були популярні по всій території Італії. Спочатку це були звичайні палички з дріжджового тіста. Пізніше стали додавати кунжут або інші прянощі для прикраси і додаткового смаку паличок. Зараз гріссіні можна приготувати замість булочок до чаю або ж просто для легкої закуски під час обіду чи вечері.

Інгредієнти

  • Борошно - 250 г.
  • Вода - 250 мл.
  • Сухі дріжджі - 2 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Оливкова олія - 3 ст. л.
  • Кунжут - 4 ч. л.
  • Морська сіль - 2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Підігріти воду, додати дріжджі і залишити на кілька хвилин.

  • 02

    Додати сіль і 1 ст. л. оливкової олії, перемішати. Поступово додавати борошно (200 г.), замісити тісто. Додати в тісто ще 1 ст. л. оливкової олії, перемішати.

  • 03

    Присипати робочу поверхню борошном, яке залишилось. Вимісити тісто. Покласти тісто у змащений оливковою олією посуд, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 годину.

  • 04

    Розділити тісто на 4 частини, потім кожну четвертинку розділити на 5 частин. Кожен шматочок тонко розкатати, зробити форму жгутика, обваляти в кунжуті і морській солі.

  • 05

    Отримані жгутики викласти на пергамент для запікання. Випікати гріссіні в духовці при 200°C приблизно 20 хвилин.