Якщо ви любите готувати різні запаси на зиму, тоді вам точно сподобається наш рецепт. Що стосується полуничного варення, то його рецепт відомий вже дуже давно. Безумовно, воно дуже смачне і користується широкою популярністю у господинь. Але щоб внести різноманітність, пропонуємо вам рецепт з полуниці і імбиру. Ароматний і смачний імбир наповнить своїм запахом все варення, тому вам захочеться його скуштувати, як тільки відкриєте банку. Крім того, і імбир, і полуниця - це величезна кількість вітамінів для вас і ваших рідних в одній баночці. Варення можна їсти і просто з чаєм, і використовувати під час лікування або профілактики.
У каструлю вичавити лимонний сік, додати цукор і сіль. Поставити каструлю на вогонь, нагрівати до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться і перетвориться на рідину. Додати полуницю і шматочки імбиру. Знімаючи пінку, довести до кипіння.
Дати охолонути і постояти протягом 12 годин в кімнаті. Після довести ще раз до кипіння.
Ошпарити окропом банки і кришки, розлити гаряче варення по банках, закрити кришками. Перед подачею дати настоятися 3 доби.