Лимонне печиво
Кількість порцій - 12
Час приготування - 35 хв

Лимонне печиво

Як можна не любити лимонне печиво? Знайти таку людину просто неможливо, адже всім до душі цей легкий аромат цитруса, розсипчасте пісочне тісто і золотиста хрустка скоринка. Пропонуємо і Вам насолодитися цією простою у приготуванні сонячною лимонною випічкою. Смачне, м'яке, ніжне печиво – те, що потрібно для домашнього чаювання в сімейному колі або прийому гостей. І настрій піднімете, і порадуєте близьких цим маленьким кулінарним шедевром. Після випікання дайте печиву трохи охолонути і присипте (або обваляйте) його в цукровій пудрі. І маленька порада наостанок: щоб випічка залишалася розсипчастою і свіжою, зберігайте її в закритому вигляді.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 240 г
  • Куряче яйце - 1 шт.
  • Борошно - 2,5 ст.
  • Сода харчова - 0,5 ч. л.
  • Цукрова пудра - 360 г
  • Лимон - 100 г
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 175°С. Застелити дека пергаментом.

  • 02

    Збити у великій мисці міксером розм'якшене масло з цукровою пудрою.

  • 03

    Додати яйце і лимонний сік, збити до пишної маси.

  • 04

    Додати борошно, розпушувач, соду і цедру лимона. Збивати на низькій швидкості, щоб все добре змішалося.

  • 05

    Викласти тісто на дека порціями по 1 ст. ложці на відстані 5 см один від одного.

  • 06

    Випікати 10-12 хвилин, поки печиво не почне злегка підрум'янюватися по краях.

  • 07

    Дати охолонути на деках пару хвилин, потім викласти на решітку і повністю охолодити.