Як можна не любити лимонне печиво? Знайти таку людину просто неможливо, адже всім до душі цей легкий аромат цитруса, розсипчасте пісочне тісто і золотиста хрустка скоринка. Пропонуємо і Вам насолодитися цією простою у приготуванні сонячною лимонною випічкою. Смачне, м'яке, ніжне печиво – те, що потрібно для домашнього чаювання в сімейному колі або прийому гостей. І настрій піднімете, і порадуєте близьких цим маленьким кулінарним шедевром. Після випікання дайте печиву трохи охолонути і присипте (або обваляйте) його в цукровій пудрі. І маленька порада наостанок: щоб випічка залишалася розсипчастою і свіжою, зберігайте її в закритому вигляді.
Розігріти духовку до 175°С. Застелити дека пергаментом.
Збити у великій мисці міксером розм'якшене масло з цукровою пудрою.
Додати яйце і лимонний сік, збити до пишної маси.
Додати борошно, розпушувач, соду і цедру лимона. Збивати на низькій швидкості, щоб все добре змішалося.
Викласти тісто на дека порціями по 1 ст. ложці на відстані 5 см один від одного.
Випікати 10-12 хвилин, поки печиво не почне злегка підрум'янюватися по краях.
Дати охолонути на деках пару хвилин, потім викласти на решітку і повністю охолодити.