Пиріг призначений саме для тих, хто не хоче довго «вовтузитися» з тестом. Адже в даному рецепті все максимально швидко і просто. А також пиріг чудово підійде в осінній та зимовий період, адже в ньому використовуються не заморожені ягоди і фрукти (які можуть пустити занадто соку, наприклад) і не свіжі, які взимку значно дорожчі, а варення (джем). Найкраще, звичайно, якщо джем власноруч підготовлений влітку. Хоча не варто приписувати цей пиріг до таких, які ми готуємо завжди тільки взимку, адже приготувати його можна в будь-який сезон року. Але взимку він буде більш актуальний, а в кожному шматочку буде відчуватися смак літа.
Розтопити масло, нарізане кубиками. Додати цукор, яйця, ванілін. Додати просіяне борошно, розпушувач і довести тісто до однорідної консистенції.
Тісто розділити на 2 частини (одна менше другої в половину). Меншу покласти на 1 годину в морозильник. Більшу частину тіста розкачати і викласти у форму. Потім викласти на нього джем.
Духовку розігріти до 200. Дістати з морозилки тісто і натерти на крупній тертці або подрібнити в крихти в блендері. На джем викласти крихти замороженого тіста. Поставити пиріг в духовку випікати близько 25 хвилин.