Картопляна тортілья
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Картопляна тортілья

Все більше і більше переконують нас різні рецептники, що саме страви з картоплі найпопулярніші. Дуже люблять люди картоплю, тому і придумують різні способи її приготування. Існує дуже багато різних химерних страв з цим продуктом, але не забуваємо і про те, що нам потрібні також страви "на кожен день". Одне з таких - картопляна тортилья. Дуже проста страва, саме для тих, у кого немає часу вигадувати щось складне і цілий вечір стояти біля плити. Але при цьому страва виходить дуже соковитою, легкою і дуже смачною. Скоринка, яка виходить зверху страви при запіканні, сподобається вам і всім, хто буде куштувати цю страву. Помідори додадуть соковитість, а картопля робить страву досить ситною.

Інгредієнти

  • Картопля - 5 шт.
  • Яйця - 4 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Сметана - 125 мл.
  • Сир Фета - 100 г.
  • Сир - 50 г.
  • Цибуля-порей - 0,5 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю промити і очистити від шкірки.

  • 02

    Картоплю нарізати кружечками і викласти шарами в форму для випікання, яку попередньо змастити соняшниковою олією. Посолити за смаком.

  • 03

    Збити яйця, до них додати сметану, за смаком посолити, поперчити і добре перемішати, щоб вийшла однорідна маса.

  • 04

    Лук-порей нарізати півкільцями.

  • 05

    Сир натерти на середній терці.

  • 06

    Помідори нарізати також півкільцями.

  • 07

    Додати в однорідну суміш цибулю, тертий сир і сир Фета. Гарненько перемішати і залити у форму зверху картоплі.

  • 08

    Зверху на масу викласти шар з нарізаних помідорів.

  • 09

    Форму для запікання поставити в духовку, розігріту приблизно до 170-180°С і випікати протягом 40 хвилин.