Все більше і більше переконують нас різні рецептники, що саме страви з картоплі найпопулярніші. Дуже люблять люди картоплю, тому і придумують різні способи її приготування. Існує дуже багато різних химерних страв з цим продуктом, але не забуваємо і про те, що нам потрібні також страви "на кожен день". Одне з таких - картопляна тортилья. Дуже проста страва, саме для тих, у кого немає часу вигадувати щось складне і цілий вечір стояти біля плити. Але при цьому страва виходить дуже соковитою, легкою і дуже смачною. Скоринка, яка виходить зверху страви при запіканні, сподобається вам і всім, хто буде куштувати цю страву. Помідори додадуть соковитість, а картопля робить страву досить ситною.
Картоплю промити і очистити від шкірки.
Картоплю нарізати кружечками і викласти шарами в форму для випікання, яку попередньо змастити соняшниковою олією. Посолити за смаком.
Збити яйця, до них додати сметану, за смаком посолити, поперчити і добре перемішати, щоб вийшла однорідна маса.
Лук-порей нарізати півкільцями.
Сир натерти на середній терці.
Помідори нарізати також півкільцями.
Додати в однорідну суміш цибулю, тертий сир і сир Фета. Гарненько перемішати і залити у форму зверху картоплі.
Зверху на масу викласти шар з нарізаних помідорів.
Форму для запікання поставити в духовку, розігріту приблизно до 170-180°С і випікати протягом 40 хвилин.