Ніжний суп з молюсками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Ніжний суп з молюсками

Казково ароматний і ніжний суп з молюсками з вершковим післясмаком стане частим гостем на вашому столі, варто вам хоча б раз спробувати його. І це не дивно, адже така незвичайна страва має гармонійний смак й апетитний зовнішній вигляд. Якщо ви хочете спробувати чогось справді нового і урізноманітнити тим самим своє повсякденне меню, то така перша страва стане для вас найкращим помічником.

Інгредієнти

  • Равлики - 23-25 шт
  • Цибуля ріпчаста - 4 шт
  • Вершкове масло - 35-45 г
  • Біле вино - 1 келих
  • Вершки - 1 келих
  • Бульйон м'ясний - 1 л
  • Морква - 25 г
  • Селера - 25 г
  • Цибуля порей - 25 г
  • Жовтки - 2 шт
  • Петрушка - 30 г

Етапи приготування

  • 01

    Овочі потрібно порізати соломкою, а зелень подрібнити в блендері.

  • 02

    Цибулю нарізати дрібними кубиками і викласти в сотейник або каструльку з товстим дном, додати половину подрібнених виноградних равликів. Гасяться вони з додаванням вершкового масла приблизно 15-20 хвилин.

  • 03

    Після цього вливаємо бульйон, вино, чекаємо, поки рідина закипить.

  • 04

    Далі додаємо решту равликів, нарізані овочі і тушкуємо ще як мінімум 10 хвилин.

  • 05

    Далі готуємо жовтки і вершки: змішуємо їх між собою і вливаємо в останній момент, коли суп практично перестав кипіти.

  • 06

    Наостанок суп посипається зеленню петрушки.