Перець фарширований
Кількість порцій - 5
Час приготування - 55 хв

Перець фарширований

Не дивлячись на велику різноманітність страв в сучасній кулінарії, все ж залишаються такі, які завжди приємно згадати, як раділи їм у дитинстві, і приготувати вже їх самому. Якщо ви прихильник більш класичної кухні, якщо експерименти і трохи дивні і незвичайні страви вас лякають, тоді наш рецепт - це те, що ви шукаєте. Адже фарширований перець - давно улюблена всіма страва. При чому не залежно від віку та статі. Солодкуватий смак болгарського перцю добре поєднується з м'ясним фаршем, і ми отримуємо дуже ситну і соковиту страву, яку складно не полюбити. Цей рецепт згодиться також молодим хазяєчкам, які тільки вчаться кулінарному мистецтву. Тому в будь-якому випадку він вам стане в нагоді.

Інгредієнти

  • Перець червоний солодкий - 10 шт.
  • Морква - 500 г.
  • Цибуля ріпчаста - 500 г.
  • Зубчик часнику - 3 шт.
  • Корінь петрушки - 250 г.
  • Сметана - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець горошком - 10 шт.
  • Кріп - 25 г.
  • Корінь селери - 250 г.
  • Олія - 250 г.
  • Помідор - 1 кг.
  • Лавровий лист - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Приготувати фарш. Корені порізати на дрібну соломку, цибулю порізати. Обсмажити корені та цибулю в олії до золотистого кольору, посолити, поперчити товченим перцем, покласти лавровий лист, половину січеної зелені. Залити перці окропом, накрити кришкою та дати охолонути.

  • 02

    Почистити перці зсередини, заповнити фаршем. Поставити заповнені перці в кастрюлю фаршем вгору, залити пропущеним через м'ясорубку помідорами, олією, посолити, покласти лавровий лист та поставити на середній вогонь.

  • 03

    Коли сік увариться та зверху буде червона олія, зняти перець з вогню, додати до нього товчений часник. Перець, що охолонув перекласти в глибоку тарілку, зверху посипати зеленню, що залишилася.