Тайська кухня - це дуже своєрідна кухня. Вона розвивалася протягом століть під впливом китайської, індійської та європейської кухонь. Це й зумовило її деякі традиції. Спочатку в їжу вживалися в основному риба, морепродукти і водні рослини. Китайська і японська кухні внесли значні зміни в культуру харчування Таїланду. Зараз харчову різноманітність тайського раціону представляють страви в основному з рису, риби та водоростей. Сьогодні ми хочемо трохи привнести різноманітності у ваш раціон і запропонувати вам приготувати рибу в духовці по-тайськи. Така страва здивує своїм своєрідним приголомшливим смаком не тільки вас, але можливо й ваших гостей.
Рибу почистити, промити і обсушити паперовим рушником.
Для соусу потрібно дрібно посікти зелень, додати дрібно нарізаний перець чилі і вичавити через прес часник. Також додати сік половини лимона і кокосове масло. Посолити і поперчити.
Залити рибу соусом і випікати 35 хвилин при температурі 180°С.