Сало солене в цибулевому лушпинні
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Сало солене в цибулевому лушпинні

Дуже старий і відомий рецепт соління сала. Після проварювання в цибулинні сало виглядає як копчене. Для даного рецепту рекомендують брати сало з м'ясними прошарками (грудинку), так як таке легке приварювання є оптимальною обробкою для м'яса. Лушпиння цибулі обов'язково попередньо промивають. Киплячий розсіл повинен повністю покривати шматки сала. Потрібно стежити за вогнем - розсіл не повинен сильно кипіти. Після того, як сало вийняли, і дали стекти розсолу його можна придавити пресом і залишити остигати. Потім звернув у фольгу, поміщають в морозильну камеру. Добре заморожене сало нарізають гострим ножем на тонкі пластинки і подають з чорним хлібом.

Інгредієнти

  • Сало свиняче - 500 г.
  • Лушпиння цибулеве - за смаком
  • Вода - 1 л.
  • Сіль - 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист - за смаком
  • Часник - 1 шт.
  • Перець чорний горошком - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Викласти в каструлю лушпиння цибулі, висипати перець горошком, покласти лавровий лист і додати сіль. Залити водою, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, проварити 5 хвилин, більшу частину лушпиння витягнути з каструлі.

  • 02

    Сало нарізати середніми шматками, приблизно одного розміру. Довести до кипіння, варити 10-15 хвилин. Прибрати з вогню, залишити на 10 хвилин.

  • 03

    Викласти сало в миску, додати також в миску часник з каструлі, перемішати, остудити сало і потім поставити в холодильник, в морозильну камеру.