Шоколадно-бананове парфе
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Шоколадно-бананове парфе

Вам не здається, що саме слово "парфе" вже обіцяє щось дуже смачне, солодке і повітряне? Можливо, справа у французькій мові, яка завжди звучить якось особливо романтично, але дійсно назва цього десерту перекладається як "бездоганний, прекрасний". Як правило, його готують зі збитих вершків, шоколаду і фруктових пюре, але ми ж з вами хочемо, щоб визначення "бездоганно" відносилося і до нашої фігури, правда? Тоді виключаємо все надто жирне і солодке, і готуємо найкориснішу і дієтичну версію цього приголомшливого десерту. Заінтриговані? Дивіться рецепт!

Інгредієнти

  • Авокадо - 1 шт.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Какао - 2 ст.л.
  • Мед - 2 ст.л.
  • Банан (невеликий) - 1 шт.
  • Яблуко (маленьке) - 1 шт.
  • Мигдаль - 20 г
  • Лимон - 0,5 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, ложкою вийміть м'якоть і викладіть її в чашу блендера.

  • 02

    Туди ж всипте какао і ванільний цукор, влийте мед і 3 ст.л. води.

  • 03

    Збийте всі інгредієнти до однорідного стану, за консистенцією нагадує пудинг. При необхідності додайте ще трохи води.

  • 04

    Яблуко і банан мело наріжте і перемішайте. Збризніть лимонним соком.

  • 05

    Мигдаль подрібніть в блендері або порубіть ножем.

  • 06

    У високі склянки або посуд для десерту викладіть шар шоколадного пудингу, потім шар фруктів, посипте горішками, далі знову викладіть шар пудингу і т.д. - Кількість шарів зробіть на свій смак.

  • 07

    Готовий десерт подавайте негайно. В якості прикраси можна використовувати шоколадну крихту або шоколадне драже.