Багато хто думає, що хороше морозиво можна покуштувати тільки в кафе або купити в магазині, а ось приготувати його самим занадто клопітно і дорого. Насправді це не так. Наш рецепт прямий тому доказ. Взагалі, морозиво це не просто їжа, це унікальний спосіб поліпшення настрою. Морозиво - найбажаніший літній десерт. А вершкове морозиво - самий ніжний і найсмачніший його вид. Основа - одна, варіантів різних добавок - безліч. У нашому рецепті добавкою до морозива служить інжир. Крім того, що інжир володіє прекрасними смаковими якостями і активно використовується в кулінарії, він ще є дуже корисною лікарською рослиною.
У невелику сковороду на вогні покласти вершкове масло, розтопити, додати в сковороду порубаний дрібно мигдаль, обсмажити до золотистого кольору і після перекласти на паперовий рушник.
Довести до кипіння молоко. Після, прибрати з вогню.
У металевій мисці збити яєчні жовтки, разом з цукром і сіллю. Не перестаючи збивати, поступово влити молоко.
Миску із молочною сумішшю поставити на водяну баню, збивати протягом 8-10 хвилин, до загустіння маси.
Прибрати миску з сумішшю із вогню, ввести вершки, додати подрібнений в блендері інжир, а також ваніль і мигдаль.
Остудити 30 хвилин морозиво, після чого прибрати в холодильник до повного застигання.