Суп із сочевицею і копченою куркою
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 50 хв

Суп із сочевицею і копченою куркою

Сочевиця - продукт досить екзотичний для наших земель. Тому і вивчений він не настільки добре. Більш повсякденним інгредієнтом для страв вона вважається для країн Індії, Пакистану та Бангладешу. І жителі цих країн давно впевнені в тому, що ці рослини сімейства бобових просто необхідно включати в повсякденний раціон. У сочевиці дуже багато вітамінів групи А, В і С. Також у ній дуже багато білка. Важливо й те, що після приготування в ній зберігаються практично всі потрібні вітаміни і мінерали. Тому суп з сочевицею - це дуже хороша альтернатива більш традиційним супів, до яких ми вже звикли. Не бійтеся пробувати щось нове.

Інгредієнти

  • Курячі гомілки - 2 шт.
  • Копчена куряча грудинка - 750 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Сочевиця - 150 г.
  • Цибуля-порей - 150 г.
  • Морква - 150 г.
  • Кінза - 1 пучок
  • Часник - 2 зубчика
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Карі - 2 ч. л.
  • Кмин мелений - 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошком - 5 зерен.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Курячі гомілки промити і поставити варити бульйон.

  • 02

    Коли бульйон закипить, зменшити вогонь. Додати в бульйон лавровий лист і перець горошком. Продовжувати варити ще хвилин 40.

  • 03

    Після чого вийняти м'ясо і залишити остигати. Бульйон процідити і знову поставити на вогонь.

  • 04

    Остигле м'ясо відокремити від кісток і знову покласти в бульйон.

  • 05

    Ріпчасту цибулю і часник очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.

  • 06

    У каструлі нагріти вершкове масло і обсмажити цибулю з часником. Потім додати в каструлю сочевицю, трохи тміну і каррі. Продовжувати смажити протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.

  • 07

    Потім влити в каструлю зі засмажкою курячий бульйон, довести до кипіння і варити протягом 25 хвилин на слабкому вогні.

  • 08

    Моркву нарізати тонкими скибочками, цибулю-порей - півкільцями.

  • 09

    Потім нарізані цибулю і моркву додати в каструлю з бульйоном і варити ще 7-10 хвилин.

  • 10

    Нарізати копчену курячу грудинку невеликими кубиками і додати в киплячий бульйон. Потім посолити і поперчити за смаком, варити ще хвилин 5 і вимкнути вогонь.

  • 11

    При подачі страви, заправити його подрібненим листям кінзи.