Сочевиця - продукт досить екзотичний для наших земель. Тому і вивчений він не настільки добре. Більш повсякденним інгредієнтом для страв вона вважається для країн Індії, Пакистану та Бангладешу. І жителі цих країн давно впевнені в тому, що ці рослини сімейства бобових просто необхідно включати в повсякденний раціон. У сочевиці дуже багато вітамінів групи А, В і С. Також у ній дуже багато білка. Важливо й те, що після приготування в ній зберігаються практично всі потрібні вітаміни і мінерали. Тому суп з сочевицею - це дуже хороша альтернатива більш традиційним супів, до яких ми вже звикли. Не бійтеся пробувати щось нове.
Курячі гомілки промити і поставити варити бульйон.
Коли бульйон закипить, зменшити вогонь. Додати в бульйон лавровий лист і перець горошком. Продовжувати варити ще хвилин 40.
Після чого вийняти м'ясо і залишити остигати. Бульйон процідити і знову поставити на вогонь.
Остигле м'ясо відокремити від кісток і знову покласти в бульйон.
Ріпчасту цибулю і часник очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.
У каструлі нагріти вершкове масло і обсмажити цибулю з часником. Потім додати в каструлю сочевицю, трохи тміну і каррі. Продовжувати смажити протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.
Потім влити в каструлю зі засмажкою курячий бульйон, довести до кипіння і варити протягом 25 хвилин на слабкому вогні.
Моркву нарізати тонкими скибочками, цибулю-порей - півкільцями.
Потім нарізані цибулю і моркву додати в каструлю з бульйоном і варити ще 7-10 хвилин.
Нарізати копчену курячу грудинку невеликими кубиками і додати в киплячий бульйон. Потім посолити і поперчити за смаком, варити ще хвилин 5 і вимкнути вогонь.
При подачі страви, заправити його подрібненим листям кінзи.