Політика конфіденційності (надалі – “Політика”). Редакція від 27.08.2022 року
1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.
Товариство з обмеженою відповідальністю “ЗАКАЗ.ЮА” у відповідності до Закону України “Про захист персональних даних” (№ 2297-VI від 10.06.2010) опубліковує дану Політику конфіденційності (далі -  Політика), з метою визначення порядку збирання, використання та розкриття інформації, яку Ви  надаєте ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА”, використовуючи онлайн — платформу, що розміщена за посиланням https://metro.zakaz.ua та https://winetime.zakaz.ua або використовуючи вітрини магазинів METRO та WINETIME в мобільному додатку Zakaz (надалі – Онлайн – платформа).
Будь-ласка, уважно ознайомтеся з Політикою, тому що саме в ній вказані мета та підстави обробки Ваших персональних даних.
Посилання у цій Політиці на “ми”, “нас”, “наш”, “нам”  означають  ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА”, яке можна ідентифікувати за наступною інформацією:
 

Найменування: Товариство з обмеженою відповідальністю “ЗАКАЗ.ЮА”
Код: 43890867
Зареєстроване місцезнаходження: 01021, м. Київ, вул. Кловський узвіз, буд. 9/2, кв. 70
Зворотній зв’язок email: [email protected]
Телефон 0800 20 20 20

Для кращого розуміння Вами умов цієї  Політики, ознайомтесь, будь ласка, з визначенням термінів (понять), які використовуються в ній, а саме:

Володілець персональних даних  - юридична особа, яка визначає мету обробки персональних даних, встановлює склад цих даних та процедури їх обробки.

Розпорядник персональних даних – юридична особа, якій Володільцем персональних даних надано право обробляти ці дані від його імені.

Онлайн-платформа – це Веб-сайти, що знаходяться, за посиланням https://metro.zakaz.ua, https://winetime.zakaz.ua та вітрини магазинів METRO та WINETIME у мобільному додатку Zakaz, за допомогою, яких Ви замовляєте, а ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА» надає послуги, у тому числі, із залученням підрядників, партнерів.

Обробка - будь-яка дія або сукупність дій, таких як збирання, реєстрація, накопичення, зберігання, адаптування, зміна, поновлення, використання і поширення (розповсюдження, реалізація, передача), знеособлення, знищення персональних даних, у тому числі з використанням Онлайн-платформи.

        1.1. Особливі умови обробки персональних даних
Володільцем Ваших персональних даних є ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА» за виключенням випадків, передбачених в цьому пункті.

Обробка Ваших персональних даних в рамках укладеного Вами договору про надання послуг (шляхом акцепту публічної оферти ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА», розміщеної на веб-сайті https://metro.zakaz.ua та на вітрині магазину METRO) здійснюється у відповідності з цією Політикою. Володільцем таких даних є ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА».

Обробка Ваших персональних даних в рамках укладеного Вами договору купівлі-продажу (шляхом акцепту публічної оферти ТОВ «МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРІ УКРАЇНА», розміщеної на веб-сайті https://metro.zakaz.ua та на вітрині магазину METRO) здійснюється у відповідності з Застереженням щодо збору, обробки та передачі персональних даних ТОВ «МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРІ УКРАЇНА». Володільцем таких даних є ТОВ «МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРІ УКРАЇНА».

        1.2. Надання згоди на обробку даних
Надаючи ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА» свої персональні дані за допомогою електронних форм, розміщених на Онлайн-платформі, Ви надаєте свою згоду на обробку таких даних відповідно до умов даної Політики та цілей, встановлених в ній.

Здійснюючи реєстрацію на Онлайн-платформі цим Ви підтверджуєте, що ознайомилися з цією Політикою і погоджуєтеся з нею.

    2. ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ, ЯКІ ОБРОБЛЯЄ  ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА”. ПІДСТАВИ ТАКОЇ ОБРОБКИ.
Ми починаємо обробляти Ваші персональні дані виключно після ознайомлення Вами з цією Політикою та надання Вами згоди на обробку Ваших даних. Початком обробки персональних даних є момент натискання кнопки “ПРОДОВЖИТИ” при реєстрації на Онлайн-платформі.


2.1. Реєстрація

ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ:
- номер мобільного телефону;
- електронна пошта (email);

ПІДСТАВИ ТА МЕТА ОБРОБКИ. 
Персональні дані, необхідні для створення вашого особистого профілю на Онлайн-платформі, а саме:
- на зазначений Вами номер мобільного телефону буде приходити SMS-повідомлення для підтвердження реєстрації на Онлайн-платформі, та буде здійснюватися відправка сервісних повідомлень при наданні нами послуг; 
- також інформуємо Вас, що  в залежності від версії Онлайн-платформи, Ви повинні будете зазначити Ваш email, оскільки  на вказаний Вами email буде надходити лист з підтвердженням реєстрації, в якому буде зазначено  Ваш пароль. Як правило, при заміні паролю для входу в акаунт на Онлайн-платформі Вам не потрібно зазначати будь-які дані, але   враховуючи  версію Онлайн-платформи, Ви зможете змінити пароль, зазначивши email, оскільки саме на email адресу надійде лист — підтвердження такої зміни.
Правовою підставою для обробки перелічених вище персональних даних є укладення правочину щодо послуг, які надаватиме ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА»


2.2. Налаштування профілю
          Після реєстрації на Онлайн-платформі та створення Вами особистого профілю, Ви додатково за власним бажанням можете вказати наступні дані:
    • Додатковий номер телефону;
    • ім’я;
    • email.

ПІДСТАВИ ТА МЕТА ОБРОБКИ. 
- додатковий номер телефону може стати в нагоді  на випадок, якщо Ми не зможемо зв'язатися з Вами за основним номером;
- нам буде зручніше спілкуватися з Вами, якщо ми будемо знати Ваше ім’я;
- на Ваш  email будуть надходити повідомлення щодо Вашого замовлення, його статусу.
Одночасно наголошуємо, що факт реєстрації на Онлайн-платформі є підтвердженням того, що Ви досягли 18-річного віку та маєте повну правоздатність та дієздатність.
Правовою підставою для обробки перелічених вище персональних даних є законний інтерес ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА».

2.3. В меню «Мої замовлення» зберігається історія Ваших попередніх замовлень. За допомогою функціоналу даного меню Ви зможете оцінити якість товару, якість роботи збиральника, служби доставки та служби підтримки, що в свою чергу дозволить нам покращувати рівень надання Вам послуг у майбутньому.
Найголовнішою перевагою меню «Мої замовлення» є дублювання всієї інформації з  попереднього замовлення до нового, що дає можливість зекономити Ваш час при оформленні замовлення.
Правовою підставою для обробки персональних даних, згаданих в даному пункті  є законний інтерес ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА», а також передбачений чинним законодавством України обов’язок ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА» надати електронний документ на підтвердження укладення електронного правочину.
 
2.4. Оформлення замовлення

ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ:
- адреса доставки замовлення;
- IP – адреса;
- номер мобільного телефону;
- email;
- ім’я;
- прізвище;
- підтвердження досягнення повноліття (18+);
- дата народження.

ПІДСТАВИ ТА МЕТА ОБРОБКИ: 
- адреса доставки. Для того, щоб доставити Ваше замовлення, нам необхідна інформація щодо адреси доставки такого замовлення. Зверніть увагу, що адреса доставки замовлення не обов’язково являється адресою реєстрації Вашого місця проживання. За наявності Вашого дозволу за допомогою сервісу Google, ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА» може збирати дані щодо місця знаходження Вашого комп'ютера або мобільного пристрою в режимі реального часу. Ці дані необхідні для автоматичного заповнення адреси місця доставки Вашого замовлення
- нам необхідно знати Ваш номер мобільного телефону, оскільки під час оформлення замовлення, на цей номер телефону буде телефонувати представник нашої компанії з метою уточнення інформації про замовлення. Ви також можете зазначити резервний номер мобільного телефону, на який ми зможемо до Вас зателефонувати у випадку відсутності зв’язку  основного номеру мобільного телефону;
- Ваше ім’я та прізвище необхідні, оскільки по імені та прізвищу в тому числі буде здійснюватися Ваша ідентифікація, а також ми зможемо звертатися до Вас по імені, як усно (в телефонній розмові) так і письмово (email повідомлення).
на Ваш  email будуть надходити повідомлення щодо статусу Вашого замовлення;
    • з метою дотримання вимог законодавства в сфері реалізації та обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів нам необхідно отримувати від Вас підтвердження досягнення Вами повноліття, з цією ж метою ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА» може додатково здійснювати обробку даних про дату Вашого народження.
Правовою підставою для обробки перелічених вище персональних даних є виконання  правочину щодо послуг, які надає ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА» та виконання вимог законодавства.

Якщо Ви виявили намір оплатити Ваше замовлення банківською карткою, Вам необхідно зазначити у Віджеті надавача платіжних послуг: номер картки, термін дії та  CVV код. ЗВЕРТАЄМО ВАШУ УВАГУ, що ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА» не зберігає реквізити Ваших банківських карт та такі реквізити збираються та обробляються виключно ліцензованим надавачем платіжних послуг.
За запитом надавача платіжних послуг Ви можете надати свою згоду та зберегти реквізити платіжної карти з метою полегшення здійснення оплати. В будь-якому випадку ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА” не зберігає такі реквізити.


2.5. Комерційні повідомлення (повідомлення рекламно-інформаційного характеру)

ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ:
- номер мобільного телефону;
- електронна пошта (email).

ПІДСТАВИ ТА МЕТА ОБРОБКИ.
Персональні дані, необхідні для відправлення комерційних повідомлень, що є невід’ємною частиною процесу користування послугами Онлайн-платформи. При цьому, Ви матимете можливість відмовитися від отримання комерційних електронних повідомлень та відписатися від них в момент отримання або іншим способом, доступним на Онлайн-платформі, в свою чергу відмовитись від текстових повідомлень ТОВ «ЗАКАЗ.ЮА» (SMS) Ви можете шляхом звернення в службу підтримки [email protected] Ви визнаєте, що відмова від отримання комерційних повідомлень може мати вплив на Вашу поінформованість щодо використання Вами послуг Онлайн-платформи.
2.5.1. В залежності від особистих налаштувань сервісу Google Ви можете отримувати push-повідомлення комерційного характеру.
Правовою підставою для обробки перелічених в цьому пункті персональних даних є Ваша згода на обробку.
3. СПЕЦІАЛЬНІ КАТЕГОРІЇ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ.
3.1. ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА” не обробляє персональні дані, що стосуються расової чи етнічної приналежності, політичних переконань, релігійних або філософських вірувань, членства в професійних спілках. Також ми не здійснюємо обробку генетичних, біометричних даних для цілей Вашої ідентифікації. ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА” жодним чином не обробляє дані стосовно стану вашого здоров’я.

4. КОМУ МИ МОЖЕМО ПЕРЕДАВАТИ ВАШІ ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ?
4.1. З метою належного виконання взятих на себе зобов’язань щодо надання послуг, ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА” повинно та може передавати Ваші персональні дані третім сторонам, зокрема:
4.1.1. Нашим субпідрядникам, партнерам, юридичним та/або фізичним особам-підприємцям, які здійснюють збір, упаковку, доставку Вашого замовлення.  Між ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА” та такими особами укладені угоди, метою яких є дотримання вимог конфіденційності щодо Ваших персональних даних;
4.1.2. Нашим субпідрядникам із надання технічних, платіжних та інших сервісних послуг. Такі субпідрядники не мають повноважень використовувати персональні дані з метою, що не пов’язана з наданням нами послуг Вам, як кінцевим споживачам. Між такими субпідрядниками та нами укладені угоди, метою яких є дотримання вимог конфіденційності Ваших персональних даних;
4.1.3.  Роздрібним торговим мережам, з яких Ви замовляєте доставку товарів через Онлайн-платформу;
4.1.4. Ми також тісно співпрацюємо із третіми сторонами, які можуть бути одержувачами Ваших персональних даних, такими як, наші партнери – соціальні мережі, які можуть забезпечувати Вас послугами зв’язку, наприклад, підключення інформації у вашому акаунті  (обліковому записі) від їхніх соціальних мереж до нашої Онлайн-платформи;
4.1.5.  Персональні дані можуть бути передані  учасникам  та/або іншим афілійованим особам ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА”.
4.1.6. Ми можемо надати відомості про ваші персональні дані за наявності обґрунтованого та законного запиту від контролюючих органів та судових інстанцій (як внутрішніх в Україні так і зарубіжних, міжнародних).
4.1.7. Ми також можемо передавати продавцю товарів знеособлену інформацію (дані, які не дозволяють ідентифікувати клієнта окремо) у вигляді звітів про покупки товарів, що були придбані через Онлайн-платформу з метою поліпшення загальної якості та ефективності послуг.

5.  ТЕХНІЧНІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ.
5.1. З метою уникнення випадків несанкціонованого доступу до Ваших персональних даних, а також неправомірного їх знищення, зміни, блокування, копіювання, поширення та інших неправомірних дій третіх осіб, ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА” використовує перевірені технічні засоби захисту передачі та зберігання таких даних.
5.2. Ми також вживаємо ряд організаційних заходів щодо захисту Ваших персональних даних. Наприклад, зі всіма субпідрядниками, контрагентами, що залучені до надання Вам послуг, ми укладаємо угоди, що зобов’язують дотримання ними вимог конфіденційності.
5.3. ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА” дотримується принципу мінімізації персональних даних. Ми обробляємо тільки ті персональні дані, які нам необхідні для надання послуг та на обробку яких Ви надаєте нам свою згоду. 

6. ПРАВА СУБʼЄКТА ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ.
6.1. Згідно з законодавством України, що стосується персональних даних, Ви маєте такі права:
6.1.1. знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим особам (за наявності письмового документу, що підтверджує повноваження такої особи), крім випадків, встановлених законом;
6.1.2. отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;
6.1.3. на доступ до своїх персональних даних;
6.1.4. отримувати не пізніш як через тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;
6.1.5. пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;
6.1.6. пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
6.1.7. на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
6.1.8.  звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого  Верховної Ради України з прав людини або до суду;
6.1.9. застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
6.1.10. вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;
6.1.11. відкликати згоду на обробку персональних даних;
6.1.12. знати механізм автоматичної обробки персональних даних;
6.1.13.  на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.
6.2.  Просимо Вас звернути увагу на те, що реалізувати права, які визначені в підпунктах 6.1.2., 6.1.4., 6.1.6., 6.1.10., 6.1.11., 6.1.12 цього Розділу, Ви можете шляхом надіслання запиту, листа, застереження або іншого повідомлення в довільній формі  на електрону адресу [email protected] Важливо, що анонімні листи,  запити та інші звернення не розглядаються. З метою уникнення випадків шахрайства представник ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА” вправі витребувати у Вас документи (скан-копії таких документів), що підтверджують Вашу особу.
6.3. ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА” доводить до Вашого відома, що компетентним органом із захисту персональних даних в Україні є Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, до якого Ви можете звернутися, якщо вважаєте, що було порушено Ваші права у відносинах, пов’язаних з обробкою персональних даних.

7. НАБРАННЯ ЧИННОСТІ ЦІЄЇ ПОЛІТИКИ ТА ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН.
7.1. Ця Політика набирає чинності з дня її опублікування на Онлайн-платформі.
7.2. ТОВ “ЗАКАЗ.ЮА” вправі вносити зміни та доповнення до цієї Політики в односторонньому порядку.
7.3.  У випадку, якщо Ви не згідні з будь-якими змінами положень цієї  Політики, Ви зобов’язані припинити користування Онлайн-платформою. Факт продовження використання Вами Онлайн-платформи після внесення змін до неї означає, що Ви погоджуєтесь з прийнятими змінами та/або доповненнями до цієї Політики та на подальше використання Онлайн-платформи у відповідності до Політики з урахуванням внесених змін.