Айва, фарширована горіхами
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 20 хв

Айва, фарширована горіхами

Якщо вже вибирати між солодощами, таких як масляны креми або заварны, чи тістечка, то звичайно ж краще вибрати натуральних продукт. Начинені і запечені фрукти в духовці - це набагато корисніше різних магазинних кондитерських виробів. Причому смак таких солодощів не поступається вже готовим на полицях магазину солодким продуктам. Почати хоча б з того, що вони добре втамовують бажання з'їсти щось солоденьке, але при цьому результат не так позначається на фігурі. По-друге, тут зібралися інгредієнти, які і окремо містять безліч вітамінів і корисних речовин, а якщо об'єднати їх в такій чудовій страві, то й поготів.

Інгредієнти

  • Айва - 4 шт.
  • Родзинки - 100 г.
  • Горіхи волоські - 100 г.
  • Масло вершкове - 20 г.
  • Цукрова пудра - 1 ч. л.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Лимон - 1 шт.
  • Кориця мелена - 0,25 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Помити айву, зрізати верхівки, вирізати серцевину.

  • 02

    Волоські горіхи подрібнити ножем. Ізюм вимити і висушити. Лимон помити, зняти цедру, вичавити сік.

  • 03

    У мисці змішати мед, горіхи, родзинки, корицю, цедру з лимонним соком.

  • 04

    У кожну айву покласти 5 грамів вершкового масла і одну столову ложку начинки.

  • 05

    Розігріти духовку до 180ºС. Покласти айву на деко, накрити фольгою. Випікати 40-50 хвилин. За 10 хвилин до готовності, зняти фольгу. При подачі посипати зверху цукровою пудрою.