Лазанья із сьомгою
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 25 хв

Лазанья із сьомгою

Нескладно здогадатися, що батьківщина лазаньї - це Італія. Безліч страв з тіста прийшли до нас саме звідти. Чому багато хто дуже радий, адже італійська кухня дуже полюбилася багатьом із нас. Мабуть, саме тому лазанью готують дуже часто і з різною начинкою. Адже така страва дуже просто робиться, але при цьому вона чудова на смак. А подавати її можна і за святковий стіл так само, як і за буденний. Зазвичай лазанью заливають соусом бешамель (спеціальний соус для лазаньї). Але на цей раз спробуйте зробити білий соус за нашим рецептом - він до сьомги підходить набагато краще. Ви відразу помітите, як така проста страва впливає на настрій усього вашого будинку: робить його хорошим і добрим.

Інгредієнти

  • Лазанья (листи) - 9 шт.
  • Риба сьомга (філе) - 800 г.
  • Морква - 2 шт.
  • Зубчик часнику - 4 шт.
  • Оливкова олія - 30 г.
  • Біле сухе вино - 100 г.
  • Кріп - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Борошно - 45 г.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Молоко - 500 мл.
  • Цедра лимону - 1 шт.
  • Сир Моцарелла - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку потрібно посолити, поперчити та посипати нарізаним кропом рибу. В сковороді обсмажити на оливковій олії часник, додати натерту моркву, злегка посмажити та влити вино, потушкувати хвилин 5.

  • 02

    Потім приготувати білий соус: в маленькій кастрюльці розпустити масло. Всипати борошно та швидко розмішати, щоб борошно увібрало масло. Після цього влити порціями молоко, ретельно та швидко розмішати вінчиком, щоб не було грудочок, та на середньому вогні довести до загусання (15 хвилин). Посолити та додати цедру лимону.

  • 03

    Листи лазаньї опустити в киплячу підсолену воду на 1-2 хвилини. На дно форми для запікання налити 2-3 столові ложки соусу, викласти 3 листи, на них половину рибу, половину моркви, третину соусу, далі ще 3 листи - риба - морква - соус, зверху 3 листи - соус - сир. Запікати при 180°С до тих пір, поки розплавиться та підрумяниться сир (близько 30 хвилин).