Назва даного салату сама себе виправдовує. «Суцільний вітамін С» - саме так можна охарактеризувати салат. Хоча там, звичайно, багато й інших вітамінів, особливо вітаміну А. За смаком виходить досить приємне цитрусове кисло-солодке поєднання. Зовнішній вигляд салату (яскраво-оранжевий колір) радує, піднімає настрій і нагадує про літо. За бажанням в салат можна додати мандарини, розібраний на часточки і очищений від плівок грейпфрут, родзинки, курагу, манго, ананас. Також, для кращого засвоєння вітаміну А, який за своєю природою жиророзчинний, можна заправити салат сметаною і медом або додати зовсім трохи оливкової олії.
Гарбуз помити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Горіхи порубати ножем.
Моркву помити, очистити, натерти на крупній тертці або на тертці для моркви по-корейськи.
З лимона вичавити сік, а цедру натерти. Апельсин очистити, розібрати на дольки (дрібно їх нарізати або розібрати), а цедру натерти на дрібній тертці.
Всі інгредієнти з'єднати. Додати мед і перемішати салат.